Στην τραγωδία της Βοιωτίας που επισκιάζει την επικαιρότητα των ημερών, οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους πρωταγωνιστές.

Από τη μια ο νεαρός Ρομά, παραβαίνοντας τον νόμο και αγνοώντας τις σαφείς εντολές της αστυνομίας, εξέθεσε τον εαυτό του και τους συνεπιβάτες του σε θανάσιμο κίνδυνο.

Από την άλλη, ο αστυνομικός, αδιαφορώντας για την ασφάλεια και τους κανόνες εμπλοκής που θα έπρεπε να γνωρίζει, προκάλεσε μια ανείπωτη τραγωδία.

Και στο τέλος η μητέρα του 17χρονου, αδιαφορώντας για το δικό της – πολύ μεγάλο – μερίδιο ευθύνης, παρακινεί και επιζητά μόνο την ακραία εκδίκηση.

Όλα λάθος. Όλοι λάθος. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη του που του αναλογεί. Και σήμερα όλοι πονάμε και για τα τρία θύματα. Γιατί στην πραγματικότητα και οι τρεις πρωταγωνιστές, θύματα είναι.

Η τραγωδία αυτή θα πρέπει να θέσει όλους μας πρό των ευθυνών μας. Κάθε πράξη, κάθε λόγος, κάθε απόφαση, κάθε παράλειψη μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι καθήκον μας, ως μέλη της κοινωνίας, είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγωδίες. Από τα πιο απλά και καθημερινά, μέχρι τα πιο σύνθετα…